Наркодилър отново в ареста, сам посочил тайника с дрога

Крими

27-04-2015, 14:59

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Миналата година е бил условно предсрочно освободен и към настоящия момент изтърпява остатъка от тази присъда с пробационни мерки

Наркодилър, хванат с над 160 грама дрога, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд.

Жулиян Михалев бе привлечен миналата седмица като обвиняем за притежание на наркотици, предназначени за наркопазара.

След полицейската акция по задържането му обвиняемият сам е посочил на разследващите тайника, в който се съхранявали веществата. Експертиза установила, че иззетата дрога е 143 грама хероин, 3,80 грама кокаин и 15,80 грама амфетамини. Освен наркотиците полицаите открили електронна везна и множество пликчета, приготвени за разфасоване на веществата. Пресслужбата на съда припомня, че Михалев има две споразумения за ефективни присъди в биографията си - през 2008 година е първата - 3 години и половина затвор за участие в престъпна група за разпространение на наркотици и през 2011 година е второто споразумение за ефективна 5 годишна присъда за наркоразпространение. Миналата година е бил условно предсрочно освободен и към настоящия момент изтърпява остатъка от тази присъда с пробационни мерки.