7 първи места за варненски ученици на олимпиади

Животът

27-04-2015, 18:06

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Отличията са предимно в състезанията по езици

7 варненски ученици са се класирали на първо място в националните олимпиади по различните предмети. Най-много са отличията по немски език. Ева Дойкова

и Радина Славова от Първа ЕГ са съответно на първо и второ място в националната олимпиада по немски език за ученици от 9 клас. Елена Александрова и Теодора Събкова от същата гимназия също са заели двете призови места по немски език за 11 клас.

Христина Митева от Френската гимназия е с най-много точки на олимпиадата по френски език за 10-окласници. Преслава Енева пак от 4ЕГ е 2-ра сред 12-класниците, а съученичката им Мария Чорнова - трета при 11 клас.

От същата гимназия са и призьорите по испански език - Енрико Джирони 2-ро място при 9-и клас и Калоян Стефанов - първи сред 11-класниците в страната.

На олимпиадата по английски език най-добре се е представил Стефан Краев - 1 място, 9 клас. Радина Добрева от 12 клас е втора в групата си.

Максимален брой точки на националния кръг от олимпиадата по математика има и седмокласникът Димитър Опърлаков. Радина Добрева от Математическата гимназия пък е класирана на първо място по математическа лингвистика, Данаил Пенев от Първа ЕГ е трети.