1 май: Ден като празник

Хороскоп

30-04-2015, 19:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Денят на труда се очертава като лек и позитивен, с ярко изразен стремеж към срещи, контакти и желание да се приобщим към средата, да намерим общ език с всеки. А ако сте си мечтали за спокойна почивка в уединение у дома или сред природата, това определено не е вашият ден. Дори да се оттеглите от света, той няма да се оттегли от вас и със сигурност ще ви провокира с примамливи предложения да се включите в светския живот. Не ги отхвърляйте, особено тези касаещи вечерните часове. Те ще бъдат източник на чиста неподправена радост и позитивни впечатления. Общуването днес ще бъде украсено със сърдечни емоции, разговорите - приятни за всички участници, а нови познанства могат да се превърнат в полезни връзки, близко приятелство или сърдечно увлечение. Що се отнася до последното, не бързайте с преценките и не рискувайте установени вече взаимоотношения, заради мимолетни увлечения.
 
Онези които се отправят на път следва да знаят, че през почивните дни шофирането ще протича при затруднени условия, а и проверяващите органи няма да бъдат склонни да проявяват снизхождение към нарушителите. Уверете се в изправността на автомобила и документите си и се заредете с търпение. Пътуването може да се проточи повече от очакваното. Но пък това ще ви даде възможност да се насладите на изобилието от цветове и звуци, което природата ни поднася сега.
 
Здраве, хранене и красота
Денят ще ни донесе усещане за нарастващ жизнен потенциал, който ще пробужда желание за активни действия. Фокусирането му в развлечения и удоволствия ще ни даде възможност да се погрижим за емоционалния и душевния си комфорт, но и ще осигури благоприятна среда за проява на слабостите ни. А прекаляването с консумацията на храни и напитки със сигурност няма да има позитивен ефект върху физическото здраве. Разпределете засиления приток на енергия между удоволствията и полезни за тялото физически упражнения и спорт.
 
По отношение на храненето този ден е нееднозначен, но изключително важен. Организмът се нуждае от разнообразна и обилна храна поради мощния енергиен обмен, протичащ сега. В същото време обаче, в тялото протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване, които могат да бъдат подпомогнати чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и зърна. Ако можете да спазите такъв хранителен режим, доброто здраве, самочувствие и свежестта са ви гарантирани. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.