Бойко Борисов: Отпускаме целево 500 000 лв. за разкопки в Плиска

Новините

02-05-2015, 14:08

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Премиерът бе удостоен с най-високото църковно отличие - орден „Св. цар Борис – Покръстител” - първа степен

Целево ще бъдат разписани около 500 хиляди лева за разкопките в Плиска. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти, след като бе удостоен с най-високото църковно отличие - орден „Св. цар Борис – Покръстител” - първа степен по повод 2 май – денят, в който отбелязваме 1150-годишнината от покръстването на България, съобщи Радио "Фокус" - Шумен.
След като в хода на разкопките започнат да се появяват интересни обекти, които са гордост за българите, ще бъдат отпускани средства – колкото са необходими .
Бойко Борисов обърна внимание, че за довършването на участъка Шумен – Белокопитово от магистрала „Хемус” ще са необходими около 28 млн. лв.
Стотици са дадени за манастири и църкви – нищо не е правил за ордени и за слава. Той каза още, че ще разговаря с археолози. Като желанието му е Плиска да бъде като Перперикон, за да могат туристите, учениците, които посещават Плиска да научат за важните събития, случили се на това място.
Борисов още, че докато е бил тук е видял два-три проекта за Плиска като цялостен археологичен комплекс, за който са нужни около осем милиона лева.