Стара сграда в центъра се руши върху пешеходна улица (снимки)

Мисия Варна

03-05-2015, 19:55

Снимка:

Гражданинът репортер Емилия Гайдарова © Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очевидци алармират за опасността, "докато не е пострадал някой"

За опасно рушаща се стара сграда на улица "Дръзки" в центъра на Варна алармира нашата читателка Емилия Гайдарова на страницата на Varnautre.bg във Фейсбук. Тя самата е станала днес свидетел на инцидента, при който, за щастие, не е пострадал никой. 

"Докато с приятели бяхме в кафето непосредствено срещу въпросната къща, която е на номер 25, се откърти голяма част от фасадата й и с трясък се сгромоляса на улицата, която е пешеходна. По чудо в момента не минаваха хора и не се случи инцидент", пише Гайдарова и апелира: "Моля да се вземат мерки за обезопасяванета на къщата докато не е пострадал някой!Прилагам ви и снимков материал!Уведомила съм със същото съобщение и кмета г-н Портних,но разчитам и на вашето съдействие!"

Вижте още снимки от днес, на които се вижда, че не само фасадата на сградата е в окаяно и опасно състояние, но и балконът на втория етаж:


* * *

Варна назад към бъдещето

Протичащите във Варна безпрецедентни ремонти на основните пътни артерии и пешеходната зона поставят един важен и неотложен проблем пред развитието на града като туристическа дестинация – състоянието на старите, емблематични за архитектурата на Варна сгради.

Губи ли Варна своя облик?

Изчезва ли историята ни?

Нашата цел е да събудим интереса на младите и "новите" варненци към историята и красотата на града, в който са се родили и са избрали да живеят.

Да увеличим броя на тези, които не са безразлични към облика на града и са готови да отстояват запазването на историческата му стойност.

Проектът на Varnautre.bg "Варна - назад към бъдещето" се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура", Община Варна