Не пускайте децата в тревите!

Мисия Варна

04-05-2015, 11:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пръскат за кърлежи, третираните площи ще бъдат с предупредителни табели

Пръскането срещу кърлежи по кварталите започва от днес. До 8 май ще се третират зелените площи на детските градини в районите на "Чайка", "Младост", "Аспарухово" и "Одесос".

Ще се работи само при подходящи климатични условия в ранните утринни часове, късно следобед или привечер, съобщиха от общината. Всички използвани препарати притежават кратък карантинен период, разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност. Третираните площи ще бъдат с предупредителни табели.

Досега на територията на Община Варна са обработени против кърлежи Морската градина, парковете в "Аспарухово", "Младост" и "Владиславово", зоопаркът и всички общински спортни обекти, както и стадионът в "Тополи". Третирани са още дворовете на детски градини в кварталите "Левски" и "Владислав Варненчик".

Дезакаразицията на зелените площи в селата Каменар, Казашко, Звездица и Константиново ще продължи от 11 до 15 май. От 18 до 29 май е предвидена обработка на спортни и детски площадки, алеи за разходка, междублокови пространства.