5 май: Реорганизация

Хороскоп

04-05-2015, 15:55

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Скорпион: Божествената сватба на Небето и Земята

Слънце в Телец, луна в Скорпион - Стрелец. Астрологична картина на деня

Вторник е ден на Марс, който обичайно внася динамика, активност и напрежение в живота ни. Днес те ще бъдат провокирани от необходимостта да се заемем с погасяването на допълнителни, извънредно появили се разходи и претенции, идващи от официални инстанции и кредитори. Натискът на външните обстоятелство често ще предизвиква цинични и безпардонни реакции, които ще се наложи да овладеем, ако не желаем да се окажем въвлечени в безсмислен, но продължителен конфликт.
 
Ще се запазят и доразвият тенденциите и процесите, генерирани от ефекта на пълнолунието в Скорпион. Те ще поддържат у нас критични нагласи в преценката ни за действителността. Процесът на максимална реализация ще генерира и поддържа висок енергиен заряд, на който днес ще трябва да намерим достойно приложение. Например в дейности, изискващи по-голямо физическо натоварване. Придържането към активна житейска позиция ще генерира по-скоро проблеми, отколкото възможности да въздействаме върху събитията и обстоятелствата в живота си. Ще ни бъде трудно да облечем идеите си в думи, да се нагодим към съществуващите правила и условия, а предприетите действия не винаги ще се окажат правилни и на място. Затова пък ако се оттеглим в позицията на наблюдател, може би ще ни се удаде възможност да проникнем в сърцевината на вълнуващите ни проблеми и да осъзнаем истинските причини за тях.

Работа и бизнес
Малки препятствия и дребни неуредици днес могат буквално да ни откажат от намерението да вършим каквото и да било. Ще трябва да приложим целия си потенциал от воля и амбиция, за да се справим с мързела и апатията, които съществено могат да навредят на професионалния ни статус. Най-добре се заемете с рутинни дела и задачи, а към изискванията и провокациите на външните фактори и обстоятелства подходете като към възможност за ефективна реорганизация.

Здраве, хранене и красота
Днес тялото може да реагира с физически симптоми на нерешени вътрешни проблеми. За да се справим с тях, е необходимо да се освободим от илюзиите и негативните мисли, а в някои случаи и да овладеем някои първични инстинкти. Веществата и течностите започват своето движение отвътре-навън, стимулирайки разширяващите процеси. Необходимо е с менюто и двигателния режим да им съдействаме, за да не възникнат блокажи в организма. Ако не сте успели да стартирате спазването на здравословен хранителен режим в началото на лунния месец, то сега получавате втори шанс за това. Резултатът ще бъде гарантиран. Всяка течност носи замърсяване, така че ориентирайте се към сухи и твърди храни.