Първи варненски медал от Световната купа

Денислав Дамянов грабна сребрно отличия в многобоя при 18-годишните на турнира в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта

Още при първите изпълнения на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна, представител на местната школа спечели медал.

Денислав Дамянов грабна сребрно отличия в многобоя при 18-годишните на турнира в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Той е състезател на „Черноморски юнак”, а негов личен треньор е Евгени Радулов.

Първият медал за България спечели смесената двойка по акробатика Силвана Митева и Калоян Динов. Те станаха шампиони във възрастова група 11-16 г.

Иначе в спортната гимнастика медалите за България са доста при подрастващите. Валери Рангелов от София стартира много силно, като спечели злато в многобоя при 14-годишните. Той добави още към актива си злато на земя, сребро на халки, бронз на прескок, злато на успоредка и бронз на висилка.

Теодор Трифонов от Търговище е с бронз в многобоя. Спечели още бронз на земя при 16-годишните, злато на халки, сребро на успоредка и злато на висилка.

Огнян Минчев в същата възрастова група е с бронз на висилка. На 14 г. Борислав Димитров-бронз на успоредка. Георги Иванов /14 г/-бронз на халки.