8 май: Добрите практики спестяват време

Хороскоп

07-05-2015, 17:57

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна в Козирог. Астрологична картина на деня

В петък позитивното настроение и оптимистичната житейска нагласа, ще отстъпят пред необходимостта от по-сериозен и прагматичен подход към текущите дела и актуалните житейски ситуации. Това ще повлияе значително и на емоционалния фон, който ще се редуцира до по-сдържан и дори хладен маниер във взаимодействието с обкръжението ни. Така и съзнанието ни постепенно ще се фокусира върху прагматичните теми, касаещи делови и професионални въпроси, в които за удобство е препоръчително да се въздържаме от експерименти и да се придържаме към добрите практики на традицията, да действаме според установените правила и съвестно да изпълняваме зададените инструкции.
 
За да не изпратите този ден с усещането че се носите безцелно по течението и си губите времето, е необходимо да се придържате към своите цели и приоритети и най-вече към плановете за тяхното осъществяване. Ако все още нямате такива е крайно време да ги съставите, а днешният ден ще ви осигури всички необходими предпоставки за това. Така ще можете и да се възползвате от предимствата на снижения интерес към общуване и забавления, който пък значително ще повиши възможностите ни за концентрация, както и готовността да заемем сериозни и отговорни позиции по актуални и спешни за разрешаване въпроси. 

Работа и бизнес
Днес си поставете една ясна цел, съставете план за реализацията и плътно се придържайте към него. Не допускайте случайните разговори, бъбривостта на колегите или неочакваните новини да ви отклоняват от целта и да изчерпват от времето ви. Още повече че към новите идеи, мнения и предложения сега следва да бъдем изключително критични и предпазливи. Достоверността им е ненадеждна, потенциалът им-съмнителен, а вероятността да се изгубите в заплетения и неясен поток от информация-съществена. Всяка получена сега информация или интуитивно възникнала идея се нуждае от щателна проверка и потвърждение за актуалност и смисленост. В работата си, особено с документи, бъдете внимателни към малките детайли. Пропуските в тях могат да произведат съществени и трудно отстраними грешки и отклонения, с последствията от които ще трябва да се занимавате през целият месец.

Здраве, хранене и красота
След пълнолунието косата става по послушна и расте по- бавно, така че  следващите две седмици са благоприятни за поддържането на къси прически. Направените днес за дълго ще запазят формата си. Изграждащите грижи ще бъдат неефективни, но пък денят е идеален за подрязване и оформяне на ноктите, епилация и отстраняване на кожни несъвършенства. Уязвими са костите и зъбите, затова избягвайте посещение при стоматолог и планирайте ортопедичните прегледи и лечение за друг ден.
 
Днес в менюто ви задължително трябва да присъстват ядки и най-вече орехи. Полезно е провеждането на еднодневна разтоварваща диета.