Дани Георгиев: Левски е дразнител, хвърляме се за победа

Неприятно е да играеш мачове във втората шестица, но ние сме си виновни, че не успяхме да се класираме за топ 6

Халфът на Черно море Даниел Георгиев определи отбора на Левски като достатъчно голям дразнител. Той б категоричен пред gong.bg, че "моряците" ще се хвърлят за победа срещу "сините" утре.

- Дани, ти приемаш ли предстоящия шампионатен мач срещу Левски като генерална репетиция за финала за купата?

- Наистина в мачовете във втората шестица тръпката не е същата, когато не се бориш за нещо определено и за място в евротурнирите. Дали ще си седми, или осми няма кой знае какво значение. Въпреки това Левски си е достатъчно голям дразнител и ние ще се хвърлим за победа утре. А колкото до финала, до него има много време, за него ще мислим след предстоящия ни мач.

- Как лично вие самите се надъхвате в съблекалнята преди тези мачове за здраве от втората шестица, ако въобще може да се говори за надъхване?

- Наистина не е приятно да играеш в такива мачове, но и ние си имаме вина за това, тъй като не успяхме да се класираме в първата шестица. Въпреки това във всеки мач трябва да излизаме за победа независимо срещу кого играем. Все пак един отбор расте по този начин. Ние сме професионалисти, дават ни заплати и не може да излизаме, и да се разхождаме по терена.

- Може ли да се очаква предвид факта, че престоящият мач е само за престиж и двата отбора да си скриете основните козове, които сте си подготвили един на друг за финала?

- Разбира се. Все пак финалният мач за купата е най-важният, който ще осмисли сезона. Разбира се, че в този смисъл тактически постройки и други неща може да се променят. Това вече треньорът ще го реши. Излизаме за победа, но най-важният ни мач е финалът.

- Как намираш тима на Левски на този етап. Има специалисти, които твърдят, че „сините” са отборът в най-добра форма в момента. Смяташ ли, че е така?

- Левски играят добре. И в дамата мача с Лудогорец играха силно. На финала обаче ще се види кой в каква форма е. Надявам се ние да сме в по-добра.

- Как ви се отразява на вас футболистите смяната на схемата при условие, че принципно играете в схема с трима бранители, но има случаи, когато играете и с четирима?

- Ние сме длъжни да изпълняваме указанията на треньора. Той знае какво и защо го прави. Той е човекът, който определя най-удачната схема.

- Ти вярваш ли, че Черно море може да вдигне купата и кое те кара да бъдеш оптимист?

- Разбира се. Ние трябва да вярваме. Това е най-важното, на финала да излезем с вярата, че можем да победим Левски. Един мач е. Надявам се дойде достатъчно публика. Ще дадем 100% от себе си и се надявам да победим.