Баща и син - каменарски цигани получиха условни за нападение над полицай

Крими

08-05-2015, 16:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двамата мъже имат предходна съдимост, а деянието им се отличава с изключителна дързост и цинизъм

Баща и син от село Каменар бяха осъдени от Районен съд – Варна за извършено в съучастие хулиганство и оказване на съпротива на органи на реда. След постигнато в съдебна зала споразумение, на 51-годишният Р. Йорданов бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Неговият син – 30-год. С. Йорданов, който е извършил деянието при повторност, бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Самите хулигански действия са извършени от двамата подсъдими около 17 часа на 24 януари миналата година. Патрулен автомобил с трима дежурни полицейски служители преминавал в близост до портала на сметопочистваща фирма, когато подсъдимите, във видимо нетрезво състояние, изскочили внезапно пред колата. След сигнал с клаксона те се отместили встрани, но по-възрастният при разминаването ударил безпричинно дясното странично огледало на патрулния автомобил и то се свило. Мъжът отказал да обясни защо е блъснал огледалото и започнал да крещи и псува по адрес на полицаите. Неговият син се присъединил към непристойните действия, използвал обидни реплики и заплахи за саморазправа към служителите на реда, като освен това блъснал в гърдите един от униформените.

Въпреки опитите на мнозина други работници от фирмата да се намесят и преустановят хулиганските действия, агресивното поведение на двамата подсъдими продължило до пристигането на допълнителен полицейски екип.

Деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Двамата мъже имат предходна съдимост, като 30-год. С. Йорданов година преди настоящия случай е бил осъден на пробация, отново за хулиганство по чл. 325, ал.2 от НК. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.