9-10 май : Динамичен уикенд

Хороскоп

08-05-2015, 21:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Телец, Луна в Козирог - Водолей

Противно на традицията и обичайните нагласи в събота все още ще сме под въздействието на практичното и делово настроение и вероятно мнозина ще предпочетат да отложат почивката с още един ден, за да използват инерцията и да пренесат активността си от работното място у дома. А денят ще ни предложи всички необходими условия за дела, изискващи практичност и усърдие, като например почистването на дома, работа в градината, уреждане на въпроси касаещи собственост и имущество, и дори делова работа, за която времето през празничната седмица се е оказало недостатъчно. Мобилизацията на физически и умствени ресурси ще генерира прилив на сила и висока работоспособност, която всеки би могъл да използва според собствените си приоритети и нужди. Усърдието е похвално, но не забравяйте и близките си.
Въздържайте се от излишна строгост, най-вече към децата и по-възрастните роднини. Те едва ли имат вина за недовършената ви работа. А ако сте сред отличниците и животът ви е до там добре организиран и подреден, че не се налага да довършвате нещо или да разсъждавате върху дългосрочните си планове и професионални амбиции, можете да се наградите с разходка, за предпочитане в гората или високо в планината. Те ще ви предложат преживявания, синхронични на общата енергетика на деня, която е фокусирана върху постигането на сила, стабилност и устойчив растеж.
 
В неделя вече, Вселената ни призовава да излезем извън познатото русло и обичайната си среда, за да получим свежи впечатления, да се запознаем с нови хора и да потърсим възможности за интелектуално и духовно обогатяване. Високата социална активност може и да ви поизмори, но със сигурност ще ви възнагради. Позволете си през този ден просто да се пошляете безцелно, да се насладите на компанията на приятели и интересни личности. Жаждата за общуване, обмена на новини и мнения и търсенето на важна интересна и необходима информация обаче, може да има и неприятни последствия които следва да имате предвид. Едни ще бъдат подвластни на желанието да фантазират или поукрасяват информацията, а други ще бъдат твърде доверчиви и склонни към илюзии и самозаблуди, което създава идеална среда за лъжи и измами. Имайте предвид, че под повърхността на думите, може да стоят купища недоизказани мотиви, неясни съждения и погрешни представи. Дайте си време да проучите и обмислите получената информация преди да я превърнете в повод за постъпки и решения, тъй като настоящите ви заблуди ще бъдат развенчани едва в края на юни, когато последствията от тях могат да се окажат трудно преодолими.

Здраве, хранене и красота
В събота ще бъдем преизпълнени с енергия и желание за физически подвизи, но следва да имаме предвид че костната система е уязвима и не бива да я натоварваме. Травмите в този ден могат да имат тежки и дългосрочни последствия. Това разбира се не е повод за бездействие - неизразходваната енергия може да избие в сериозни психологически проблеми и емоционални конфликти. В неделя, всичко което носи усещане за радост и вътрешна свобода е инвестиция в здравето. Спортът и колективните игри на чист въздух ще ви осигурят добри предпоставки за това.
 
Успешни ще бъдат всички грижи за външния вид, а в неделя промяната в него ще привлече в живота ви успех и благополучие. Поухажвайте кожата с подхранващи маски  Много стимулиращо въздействие върху нея и целия организъм ще имат контрастните душове. Полезни и максимално ефективни са и всички процедури и практики целящи пречистването на кръвта. Те ще ви гарантират сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит.