Пътят от паркинга под "Почивка" до рибарското селище е затворен

Мисия Варна

10-05-2015, 15:42

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Временна организация на движение е въведена по бул. "Княз Борис I" от пътен възел Почивка до ИУ

Ремонтни дейности продължанат по няколко булеварда във Варна, порадикоето има временна организация на движение по бул. "Княз Борис I" в участъка от пътен възел Почивка до Икономическия университет. Трафикът се извършва двупосочно в едното пътно платно.

Затворено за движение е и едното платно на бул. "Мария Луиза" и частично по бул. "Осми Приморски полк" - в участъка от бул. "Сливница" до бул. "Цар Освободител".

Трафикът по отсечката се извършва двупосочно в другото платно. Няма промяна на спирките на градския транспорт, всички ще бъдат обслужвани. Призовават се шофьорите да избират алтернативни маршрути с цел избягване на задръствания и по-бързо придвижване. Временна организация на движение е в сила и за участък от пътя Варна - Виница между спирки "Резервоара", "Моста" и "Светкавица".

Районът на свлечения скат в северната част на Приморския парк е ограден, поставени са табели с указания за опасна зона. Заграждения има и на Станчовата алея - от Карин дом до "Почивка". Затворен е пътят от паркинга под "Почивка" до рибарското селище. С цел опазване живота и здравето на хората достъпът в опасната зона е забранен. Зареждането на търговските обекти край плажа ще се осъществява както досега в часовете от 5.00 до 9.00 часа сутринта, като автомобилите ще влизат само през входа откъм плувен комплекс "Приморски".

Личните автомобили на гражданите, които искат да посетят плажните заведения, ще преминават транзитно в зоната от плувен комплекс "Приморски" до Рибарския плаж.
Забранява се престоят и паркирането им в този участък, както и по пешеходната алея. Паркирането може да се осъществява единствено на определените за целта места в участъка от Рибарския плаж до буна №103.