"Game of Thrones" идва с безплатна кинопрожекция във Варна (ВИДЕО)

През юни Варна посреща Националния киномаратон на "Game of Thrones"

Най-гледаният сериал на всички времена - "Game of Thrones", ще има премиери на голям екран в ред български градове, включително и Варна като част от национален маратон, който ще покаже целия сезон на кино – 10 града, 10 седмици, 10 епизода.

Кинопрожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата. Всеки следващ епизод ще се излъчва на кино екран в различен град. 

Подобна кинопремиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България. Началото на уникалния по рода си маратон бе дадено в Благоевград, където близо 200 човека успяха ексклузивно да станат свидетели на премиерната прожекция на втория епизод от сезона – "Домът на черното и бялото". Следващата спирка от мащабната кинообиколка на "Game of Thrones" бe Плевен, като местните фенове видяха преди всички други третия епизод от поредицата – "Висшият врабец". Над 150 зрители в Стара Загора пък наблюдаваха премиерната прожекция на четвъртия епизод - "Синовете на Харпията". 

В Русе ще бъде излъчен петият епизод от новия сезон – "Убий момчето". В понеделник, 11 май, местните фенове и гостите на града са поканени от 19:00 часа в кино Синема Сити, Мол Русе, като входът е напълно безплатен за всички желаещи до изчерпване на местата в салона. Феновете ще могат да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина.

Маратонът ще мине и през Варна през юни. Датите и местата за следващите прожекции ще бъдат обявени на 18 май, съобщават от HBO България.

Настоящият 5 сезон на "Game of Thrones" се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят. От дебюта си през 2011, "Game of Thrones" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук. 

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин "Песен за огън  и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос. Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.