11 -17 май: Блокадата на Марс и Сатурн

Хороскоп

10-05-2015, 23:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Астрологична картина на седмицата

Още в понеделник Луната ще навлезе в последната си четвърт и така през цялата седмица ще се намираме в условията на последния етап на поредния лунен цикъл. Въпреки понижения енергиен потенциал мнозина вероятно ще се почувстват увлечени от нови, оригинални идеи. До настъпването на следващото Новолуние обаче, би било по-мъдро да се съсредоточим върху текущите си ангажименти и дела, да се избавим от старите дългове, ненужните ангажименти и отживелите ситуации, за да освободим наистина място в съзнанието, а и в живота си за новите възможности и тенденции. Затова пък можем да намерим  приложение на оригиналните си идеи при решаването на стари съществуващи вече проблеми. Стига да успеем да се фокусираме, тъй като през тази седмица често ще ни се струва че светът наоколо е твърде интересен, поради което ще се чувстваме затруднени да се концентрираме в нещо. Така постигането на поставените цели вероятно ще изисква полагането на значителни, често по-големи от обичайното усилия.
 
Седмицата определено ще бъде напрегната и богата на препятствия, противоречия и открита съпротива, генерирани от опозицията на Марс и Сатурн. Ще ни се налага да се съобразяваме със забрани и ограничения под заплаха от конфликт със закона, началниците или по-възрастните роднини. Конфликта между Марс и Сатурн обичайно поражда вълна от раздразнение, поради блокираните възможности да действаме така както на нас ни се иска. Не се поддавайте на гнева и раздразнението - те обикновено са лоши съветници.  Приемете хората и обстоятелствата стоящи на пътя към постигането на целите ви като условия, с които трябва да се съобразите или евентуално да преодолеете, но в бъдеще, след като съгласувате методите си с обективните ограничения.
 
Ако не се чувствате като ветеран от войната, кален от битките на живота, през тази седмица избягвайте места и ситуации в които можете да се сблъскате с агресивни и конкурентно настроени личности. Споровете и конфликтите ще възникват с необичайна лекота, а при разрешаването им участниците в тях вероятно ще си служат с не съвсем цивилизовани способи, често граничещи с жестокост. Що се отнася до пречките и затрудненията в делата и уреждането на взаимоотношенията, търсете техните корени в нерешените проблеми, незаконните действия и проявената безотговорност през втората половина на януари 2015. Сега те ще ни изправят пред принудителната необходимост от труден избор.
 
Обичайна материализация на обмена между Марс и Сатурн е повишената опасност от аварии и катастрофи съпроводени с травми и опасност за живота, прояви на жестокост, проблeми със закона, правонарушения и сериозни затруднения в деловия и професионалния живот. Бъдете внимателни зад волана, а най добрия начин да избегнете неприятностите е да проявите търпение и да се въздържате от силови опити за преодоляване на препятствията и натиск върху обстоятелствата.
 
Опозицията между Марс и Сатурн ни учи, че понякога е по-добре да приемем малките загуби за да избегнем големите провали. И тъй като по време на последната Лунна фаза новите начинания и желанието да се придвижим напред не са особено продуктивни, можем да превърнем дефекта в ефект, като се опитаме да отстраним онова което ни пречи да се движим напред. Или да потърсим алтернативни маршрути. Препятствията често целят да ни накарат да отстъпим крачка назад и да погледнем на старите проблеми по нов начин. Ако се намирате в ситуация на блокада и принудителен престой, то най вероятно съществува и решение, алтернатива, която все още не сте видели и приложили. Търпението и самоконтролът ще ви дадат възможност да промените стратегията и тактиката си, тъй като очевидно досега прилаганите са били неефективни, или просто са изживели времето си и едва ли ще преживеят своя ренесанс, дори и с цената на рисковани и безразсъдно смели постъпки.
 
Желая ви успешна и спокойна седмица!