Още две варненски училища се отказаха от балните тоалети

"Облеклото" и училището в село Ветрино ще облекат бели тениски в деня на изпращането

Още две училища във Варненско се отказаха от скъпите тоалети за абитуриентските балове, за да помогнат на деца, болни от муковсицидоза, научи Varnautre.bg. След Хуманитарната гимназия в инициативата "Панаир на добрината" се включва и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна, както и СОУ "Христо Ботев" в село Ветрино. 

Инициативата "Панаир на добрината" стартира миналата година по идея на абитуриенти от Софийската ІІ английска гимназия "Томас Джеферсън". Тази година и варненски зрелостници ще участват в кампанията. 

В деня на изпращането си абитуриентите ще облекат бели тениски, вместо официални рокли и костюми. Парите, предвидени за дрехи, те ще дарят на болни от муковисцидоза деца. Освен завършващите ще направят и гривни, които да раздават на съученици, учители и приятели.

Инициативата "Панаир на добрината" освен събирането на финансови средства, има за цел да насочи общественото и на отговорните институции внимание към проблемите и нуждите на болните от муковисцидоза и да спомогне за решаване на проблемите в сектора и осигуряването на по-качествен и достоен живот на болните.

Миналата година инициативата бе в подкрепа на "пеперудените деца".