Уникалният балонен футбол вече и във Варна

Спорт

13-05-2015, 09:26

Снимка:

Продивайн

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВИДЕО: Запознайте се с най-новата разновидност на Цар футбол

Уникалната спортна игра балонен футбол (Bubbleball) вече и във Варна. Какво е Bubbleball? Това е нова, различна и супер динамична разновидност на футбола, която съчетава спорт, забавление и голямо приключение (за да добиете по-ясна представа за уникалността на тази игра може да видите видеото по-долу). Позната е в Америка, Англия, Австралия, Норвегия и много други страни.

Срещите по балонен футбол се провежда на закрити игрища или затревени открити терени. Общия брой на играчите е 10 – по 5 души в отбор, без ограничение на възраст и пол. Играта се придържа към правилата на традиционния футбол, но разликата е в това, че играчите са "облечени" в огромни балони, в които всъщност се крие и същността на забавлението. Така освен забавен и атрактивен, балонният футбол е и най-безопасният вариант на популярната игра с топка, тъй като играчите са предпазени от контузии и травми.

"Bubbleball игрите карат участниците да се чувстват като деца, да се забавляват и да се смеят не само по време на играта, но и след това спомняйки си за уникалните моменти. Емоциите за публиката също са незабравими. А отбелязването на гол е истинско събитие и резултат на добре обмислена стратегия и проява на креативност от самите играчи", сподели пред varnautre.bg Мария Жекова от Продивайн.

До този момент са проведени няколко срещи, като арени на сблъсъците са стадион "Младост" във Варна и теренът с изкуствена настилка в Плаза спорт център (бившето Тринити Парк).

Записването става предварително на тел. 0899 813468 или 0888 495966. Играчите избират на какъв терен желаят да играят – открит или закрит, на коя дата и час.

Снимки може да следите на фейсбук страницата: Bubbleball – ProDivine

 
I dont know what this is called but...

i need to experience this, immediately!

Posted by The MAD Geoffrey Paris on 1 декември 2014 г.