Седмица на ветроходството за първи път във Варна

Varna Sailing Week се организира официално под егидата на кмета на Варна Иван Портних

Първото издание на Varna Sailing Week ще се проведе във Варна от 19-ти до 24 май. Спортното събитие дава заявка да се превърне в истински празник на морето и морските спортове, а основен акцент ще бъде ветроходната регата за килови яхти Varna Channel Cup.

Varna Sailing Week се организира официално под егидата на кмета на Варна Иван Портних, Община Варна и Българската IRC Асоциация на собствениците на яхти (БАСЯ).

Основна цел на организаторите е популяризирането на ветроходните спортове в страната и създаването на традиционно събитие, което да привлича гости от цялата страна с уникална морска атмосфера. Събитието е единствено по рода си за България с възможността всички морски надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега, както и с множеството възможности граждани и гости да се включат и опитат от предизвикателствата на вятъра и морето.

В сърцето на този модел на съпреживяване на морските емоции и акцентиране върху екстремния и вълнуваш характер на предложените спортове, стои желанието на всички участващи клубове да напомнят за мястото на Варна като център за развитие и популяризиране на тази култура в България.