Наказаха с пробация общински работник, присвоил пари

Крими

14-05-2015, 15:25

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трябва да положи и 100 часа обществено полезен труд

Наказание пробация и обществено полезен труд получи 39-годишен бивш общински работник за длъжностно присвояване. М. Стоянов работил на паркинг по трудов договор с общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона".

В процедура на съкратено съдебно следствие той бе признат за виновен в това, че в периода от 2 до 10 май миналата година в качеството си на длъжностно лице присвоил сумата от 382 лв. Деянието е извършено при продължавано престъпление.

Подсъдимият имал задължения да инкасира дължимите от клиенти суми по ценоразписа за паркиране, като задължително ги маркира с личния си код на касовия апарат. При извършена контролна инвентаризация през посочения период са установени разлики при отчетените по фискален бон и предадени от него в наличност суми. Така било разкрито престъплението.

Бившият общински работник трябва да изпълнява двете задължителни мерки в продължение на седем месеца, а в рамките на година трябва да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.