Залагат на шоколада в битката със стареенето

Животът

17-05-2015, 07:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

БАН разработи серия продукти, предлага дори и бирен шоколад

„БАН казва "стоп" на стареенето с козметика срещу бръчки и стрес. В специална лаборатория на Академията се прави уникална комбинация на луга, шоколад, кафе, канела и хиалуронова киселина, която подмладява кожата, пише "Стандарт". Шоколадовата серия продукти бяха представени  на Шоколадово изложение в столичния Гранд Хотел София.
"Навярно знаете, че какаото освен вкусно е и полезно не само за душата, но и за тялото. То има свойството да хидратира клетките, да ги освежава, да ги регенерира", каза доц. Стефка Тепавичарова, която ръководи лаборатория в БАН, част от която се занимава с иновативна дейност.
Километрични опашки от желаещи да вкусят сладкото изкушение се извиха на шоколадовото изложение. Там бяха представени продуктите на около 30 фирми, а разнообразията от шоколад, които можеха да се вкусят бяха над 300. Любителите на бирата могат да опитат дори бирен шоколад.
Интересна е и комбинацията при шоколадови изкушения с карамел и морска сол. На изложението можеха да се дегустират всякакви видове- черен, млечен, бял шоколад, с ядки или кремове. Според познавачи, ако той е изкуствен ще се стопи малко по-бавно в устата, заради растителните мазнини в него, а ако е истински - той веднага се топи и остава по небцето."