Новолуние в Телец: Търпение и широко отворени към света очи

Хороскоп

17-05-2015, 15:09

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Новолунието в Телец настъпва на 18 май, понеделник, в 7,12 ч.

Новата седмица започва с нов Лунен цикъл. Новолунието в Телец, настъпва в малко след изгрева на Слънцето. Всяко новолуние има своя програма, задава свои тенденции и поставя в приоритет принципите на зодиакалния знак, който активира. По-бавното и консервативно излъчване на Телеца ще ни помогне, ако търсим основи, стратегия, реализъм и стабилни позиции, насочвайки съзнателните ни стремежи към постигането на сигурност, задълбоченост и упоритост. Подходящо е да подсилите контакта си с природата в този момент, да усетите връзката си със Земята. Затова си струва в този ден да се събудите със зората и да се поразходите по изгрев, докато съзнателно обмисляте желанията си, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма, необходими за постигане на удовлетворение от нея.

Пожелайте си търпение и постоянство по пътя към целите. През този месец ще имате нужда от тях. Още във вторник новият лунен сърп ще се появи и ние ще почувстваме желание да се заемем с реализацията на плановете си. Новолунието през този месец обаче, съвпада с началото на поредния ретрограден цикъл на Меркурий, а само след няколко дни Слънцето ще застане срещу Сатурн и всички ние ще се изправим пред необходимостта от годишна ревизия на целите. Това подсказва, че в дните на новолунието и до края на настоящата седмица не следва да се доверяваме на новите идеи и предложения, още по-малко пък на нови хора, навлизащи в обкръжението ни, а по отношение на начинанията ще трябва да проявим още малко сдържаност и търпение. Движението напред временно ще бъде преустановено, а опитите да се противопоставим на тази тенденция ще бъдат меко казано неефективни. Настъпва период, в който ще трябва да се фокусираме по-скоро в миналото и в решаването на стари проблеми и съществуващи конфликти, за да отстраним онова, което ни пречи да се движим напред. Този процес ще изисква готовност за промяна в тактиката и най-вече отказ именно от онези железни убеждения, стил на поведение и методи на действие, привързаността към които ни пречи да видим и осъществим други по-адекватни на нуждите и възможностите ни алтернативи.

По време на Новолунието, Вселената с готовност откликва на нашите мисли и желания. При това новолуние обаче, онова, което си струва да си пожелаем, е търпение и широко отворени към света очи. Те ще ни бъдат необходими за да погледнем назад и да се огледаме около себе си, да коригираме курса и да подменим остарелите представи, да се освободим от стереотипите и да проявим достатъчно благоразумие така, че да можем да направим разумни компромиси и изменения в подхода и поведението си в делата и взаимоотношенията. А ако нещо не се случва според желанията и очакванията ни, то най-вероятно е за добро. Едва в края на настоящата седмица бихме могли да очакваме важни новини и идеи, касаещи личното ни развитите , но дори те вероятно ще получат зелена светлина за осъществяване едва в края на лятото.
 
 Успех!