Виктор Николов, ПСК Черно море: Имам още по-високи цели през летния шампионат

Спорт

18-05-2015, 13:34

Снимка:

sportsgallery.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Желязна дисциплина, упорити тренировки и постоянство – това е формулата на успеха"

Да постигне още по-големи успехи за клуба през предстоящия летен шампионат по плуване на България, е цел № 1, която си е поставил Виктор Николов от ПСК "Черно море". Талантът е ученик в ССУ "Георги Бенковски" във Варна. След първия дял на първенството възпитаникът на треньора Никола Петров бе отличен за състезател с най-голям принос към точковия актив на отбора през зимата – 60,88 т.

"Желязна дисциплина, упорити тренировки и постоянство – това е формулата на успеха", споделя Виктор. Здравословен проблем с гръбначния стълб, който имал като малък, го тласнал да се отдаде на любимия спорт. Лекарите му препоръчали да ходи на плуване – първата му тренировка била на басейна на дом "Младост", харесало му много и така се запалил. Твърди, че няма афинитет към точно определен плувен стил и полага огромни усилия, за да ги усъвършенства всичките по време на тренировка. "Научил съм много от моя треньор – Никола Петров и ценя изключително неговите всеотдайност, трудолюбивост и уникални умения за мотивация към нас – състезателите. Учи ни на дисциплина, която както вече споменах, е ключът към високите постижения", убеден е Николов. Той е от късметлиите, на които не се налага да спазват изтощителен хранителен режим, за да поддържат перфектна форма – лишава се единствено от газираните напитки, а когато не е на басейна, обича да гледа филми и да се разхожда с приятели.

"От българските плувци любим ми е Михаил Александров,а от чуждестранните харесвам Майкъл Фелпс, Александър Попов, Аарон Пиерсол и Катинка Хошу. Не подражавам на никого, опитвам се да бъда себе си", искрен е Виктор. Все още е твърде рано, за да каже дали за в бъдеще би се отдал на треньорската професия, но: "Със сигурност много бих се радвал един ден да видя деца с желание да представят достойно България на голямо състезание. Един треньор трябва да предаде целият си опит на своите възпитаници и да ги научи на дисциплина". Виктор мечтае да участва на олимпиада и да представи страната ни достойно.

"След зимния шампионат ПСК "Черно море" завърши на трето място в България, но амбициите ни за летния, който тепърва предстои, е отборът да се класира втори. Убеден съм, че както аз, така и съотборниците ми ще положат максимум усилия, за да осъществим целта си", завършва Виктор Николов, който до момента е натрупал в колекцията си от медали над 120 приза.