Изписаха 2-годишната Сияна, която бе пребита от майка си

Животът

18-05-2015, 15:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приемна майка ще се грижи за пребитата Сияна

2-годишната Сияна е системно пребивана

Детето ще живее в приемната си майка в Търговище

След 18 дни престой в интензивно отделение на УМБАЛ "Св. Марина", където лекарите спасиха живота на 2-годишната Сияна, днес тя бе изписана в отлично общо състояние. Детето ще живее с приемната си майка Румяна Алексиева в Търговище.
"Сияна е в стабилно състояние, вече се усмихва, говори и се храни", сподели началникът на детското отделение в болницата, проф. Виолета Йотова.

Момиченцето ще живее при приемната си майка докато социалните служби разрешат случая. Тя ще продължи да ходи на контролни прегледи във върненската университетска болница докато укрепне физически. С нея ще работи и психолог от Отдела за закрила на детето.

"След всичко, което се случи, шансовете на биологичната майка, която още е в ареста, да върне детето си са минимални", каза при изписването Адриана Григорова, директор на дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

"Детето се развива нормално, след това, което е преживяло. Достатъчно социализирано е и не се страхува от контакт с непознати хора. От тук насетне обаче е важно да бъде стимулирано социално, защото в бъдещото й развитие може да се появят проблеми в общуването. Детето е много малко, за да може категорично да се твърди, че помни какво се е случвало.", каза психологът д-р Калоян Куков.
Приемната майка Румяна Алексиева вече е отгледала 2 приемни деца и сподели, че детето бързо се привързва, много е контактна, търси внимание и е положително настроена към хората.