Районен кмет става кръстник на нова църква

Мисия Варна

19-05-2015, 13:44

Снимка:

Varnautre.bg (архив)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Започва строежът на храма в "Кайсиева градина"

Църквата, която ще бъде построена в кв. "Кайсиева градина", ще бъде кръстена на българския светец Йоан Рилски, обяви кметът на район "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов. Името е избрано от него с разрешението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, като преди това въпросът е бил разискван и от Епархийския съвет.

"Мисля, че никога не съм се страхувал нито от отговорност, нито от неодобрение на решенията ми. Така ще направя и сега. Избрах за име на този храм на духовността, православието и българщината името на най-българския, най-смирения и най-чистия български светец – Св. Иван Рилски", аргументира избора си в социалната мрежа Михайлов.

Първата копка на новия храм ще бъде направена на 21 май, когато се чества празникът на района. По повод начинанието митрополит Йоан ще отслужи водосвет. По всяка вероятност за градежа на духовната обител ще се разчита основно на дарения. Така бе изграден и параклисът "Св. Мина", който бе официално открит на 21 май миналата година. Още тогава районният кмет пое ангажимент за изграждане на църква и в "Кайсиева градина".