Круизна седмица: Посрещаме три кораба със 700 пасажери

"Пристанище Варна" ЕАД планира да обособи специална изложбена зона на открито, която да посреща гостите на града

Три пътнически кораба ще посетят Морска гара – Варна в рамките на седмица. На 26-ти май се очаква кораб "Стар Прайд, на 1-ви юни – "Сийборн Одисей" и "Варайъти Вояджър". Над 700 пасажери от различни държави ще посетят Варна, а пристигането на първия плавателен съд ще е след края на Varna Sailing Week - първото по рода си ветроходно събитие, на което "Пристанище Варна" ЕАД е домакин.

"Трите плавателни съда, които ще посетят Морска гара - Варна в края на този и началото на следващия месец, ще бъдат отново наши гости през следващите месеци до края на круизния сезон. Отчитаме сезона като успешен, въпреки че бе сериозно повлиян от геополитическата обстановка в региона. Известно е, че ние не контролираме тези процеси, но останахме желана и ключова дестинация на Черно море", коментира Александър Аврамов, ръководител сектор "Морска гара и яхт клуб" на "Пристанище Варна" ЕАД.

"Пристанище Варна" ЕАД планира да обособи специална изложбена зона на открито, която да посреща гостите на града. Фото-документална изложба ще бъде разположена на видимо място и ще представя цялата 109-годишна история на пристанището. Инициативата е част от стъпките за цялостна рехабилитация на зоната около Морска гара – Варна, която посреща международния поток туристи и следва да има европейски вид.