Албена се превръща в столица на тениса на Балканите

Спорт

21-05-2015, 15:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Над 500 състезатели в различни възрастови групи ще участват в националните първенства

Над 500 състезатели в различни възрастови групи ще участват в националните първенства по тенис, които ще се проведат в Албена. Първо ще бъдат излъчени шампионите на България до 16 г., информира спортният мениджър на ваканционното селище Руслан Йорданов. На 24 май са първите срещи от квалификациите при юношите и девойките, а от 25 до 30 май са двубоите от основните схеми. Мачовете ще се играят на кортовете на тенис центровете "Калиопа" и "Сенди Бийч".

Всички кортове са перфектно подготвени и готови да приемат най-добрите ни тенисисти в битката за отличията в тази възраст. При 16-годишните са се записали за участие общо 105 юноши и девойки.

В рамките на един месец официалният тенис курорт на България ще се превърне в тенис столицата на полуострова, тъй като всяка седмица ще има държавни първенства. Следват шампионатите до 18, 14 и 12 години.

Веднага след държавните първенства в комплекса ще се състои и първото издание на откритите международни турнири по тенис "Royal cup".

Първото издание на "Царската купа" е за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12 години. Призьорите на първите три места ще получат красиви, а 16-те финалисти ще бъдат наградени от Виваком със смартфони Samsung Galaxy A3 и А5. Лятото на кортовете в Албена продължава с лагери на групи от България и чужбина, кампове на Драйзам тенис академия, както и с други турнири за различни възрастови групи.