Автокасапница край Долище взе три жертви (снимки)

Крими

22-05-2015, 14:52

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поне двама загинаха в катастрофа край Долище

Трима загинаха край Долище

Водачът на леката кола е предизивкал тежкия инцидент, след като не спрял на "Стоп"

Зверската катастрофа, която стана в 13:30 часа на разклона за Долище взе три жертви, научи Varnautre.bg. След първоначалната информация за двама загинали, се оказа, че още един от пътниците е загубил живота си. И тримата - момче и две момичета, пътуващи в лекия автомобил, които са на възраст между 20 и 21 години от Варна и Балчик са загинали на място. Водачът на лекия автомобил е получил фрактура на ребра и пневмоторакс и черепно-мозъчна травма, настанен за лечение в МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота.

Освен това са пострадали още петима души – водачът на микробуса, мъж на 31 години от село Правда, община Дулово и четирима пътници от микробуса на възраст от 22 до 33 години от селата Чернолик и Руйново в община Дулово. Всички те са със съчетани травми. Настанени са в Шокова зала, където състоянието им се изяснява.

Колата е абсолютно смачкана и от удара е излетяла на поне десет метра навътре в крайпътната поляна. Микробусът "Мерцедес", който е превозвал работници, също е в незавидно състояние. И това превозно средство е влетяло в тревната площ, но е по-близо до пътя и се е ударило в пътен знак, вероятно след удара с колата, видя репортер на Varnautre.bg.

На мястото на инцидента пристигнаха много полицаи и Гражданска защита, на които се наложи да режат смачкана кола, за да вадят хора от нея. 

СНИМКИ

Мaрката на колата е "Волво" - собственост на 22-годишен мъж от Белослав. В момента се установява дали той е шофирал автомобила. До трагедията се е стигнало след като водачът на волвото не е спрял на знак "Стоп", движейки се по пътя от Каменар за Долище. Заради това, че е отнела предимство, колата бива отнесена от буса. 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава.