Ники Стоянов и Пупович се заканиха на Рилски спортист

Спорт

25-05-2015, 14:43

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Очаквам здрава битка утре", каза центърът на варненци

Състезателят на Черно море Порт Варна Николай Стоянов изрази оптимизъм по повод утрешното домакинство на тима срещу Рилски спортист в спора за бронза. Той сподели впечатленията си и от победата в първия мач в Самоков.

Срещата е от 18 ч. в зала "Христо Борисов". Варненци спечелиха първия двубой с 73:79 в Самоков и при успех ще получат бронзовите си медали още утре.

"Когато подходиш сериозно към един мач, резултатът е положителен. Ние подходохме сериозно към двубоя, както и към тренировките, след като отпаднахме от борбата за титлата. Съперникът ни беше по-унил. Изглеждаха така сякаш са се предали. Пренастроихме се по-бързо към мача в сравнение с Рилски спортист и ги надиграхме във всички фази, което ни донесе победата. Надявам се така да се случи и утре. Смятам, че отново ще победим”, коментира Стоянов.

Центърът на Черно море Порт Варна Милян Пупович разкри, че основната причина да не играе в Самоков е била отсъствието на високите играчи на съперника Ракочевич и Гуджино.

"Отъствието на Ракочевич и Гуджино бе основната причина да не се рискува с моето включване в игра в Самоков. Съперникът ни беше лишен от високите си играчи. По-добре беше за мен да почина, но ако Ракочевич играе утре тук във втория мач във варна, аз съм готов да се включа”.

По повод спечеление мач в Самоков Пупович заяви:

"Този мач ние го спечелихме още в първите минути. Опитахме някои неща, играхме повече зонова защита, отколкото лична. Контролирахме мача през цялото време. Изключение са моментите със страхотната стрелба на Киров. Искахме повече победата от Рилски. Съперникът ни изглеждаше изморен. Много силен сезон направиха.Утре трябва да сме максимално концентрирани. Все пак трябва да се изиграят още 40 минути. Рилски спортист са добър отбор с добър треньор. Няма лесно да се откажат от медалите. Очаквам здрава битка утре".