27 май: Между искам и трябва

Хороскоп

26-05-2015, 17:12

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 - 31 май: Изкривената реалност

Слънце в Близнаци, Луна в Дева. Астрологична картина на деня

И днес ще трябва да намерим баланса между искам и трябва, макар че заради празния ход на Луната, натискът на външните обстоятелства може би ще понамалее. И тъй като целенасочените усилия да изменим текущите обстоятелства и ситуации едва ли ще ни зарадват с резултат, а общуването все така ще страда от ненадеждност и двойственост,  ще бъде разумно да насочим вниманието си към онова, което изисква спокойствие и уединение. Като например да подредим бюрото и документацията си, файловете в компютъра, летния гардероб или килера.А практичните качества на Луната в Дева, можем да използваме за да се фокусираме в детайлите на битието. Стига да не зацикляме твърде много в тях, това ще ни помогне да подредим както ежедневието си, така и пространството около себе си.
 
Опитайте се днес да бъдете по-съзнателни, търпеливи и обрани в действията и реакциите си, с ясното съзнание, че представите и заключенията ви могат значително да се отклоняват от реалността. Хаосът в идеите, информацията и действията, който тенденциозно се проявява сега, може да ви въвлече в абсурдни ситуации. Ако усещате че нещо ви пречи да постъпвате правилно и разумно, може би е по-мъдро да се дистанцирате от ситуацията, или поне да  не предприемате важни постъпки и да не взимате важни решения. Ако имате възможност да се оттеглите от суетата на деня, използвайте я. Ще можете ако не да подредите мислите си, то поне да им обърнете достатъчно внимание. Най-важно от всичко е да не нервничите и да овладеете претенциите си към близките, а ако все пак те са неотложни, подкрепете ги с много любов. Започнете деня с прояви на нежност и разбиране към тях. И помнете, че днес думите имат магическа сила и всичко изречено на глас, може да се прояви в реалността. Ако не можете да дадете позитивен вербален израз на мислите си, по-добре замълчете. 

Работа и бизнес
Днес е подходящо да се посветим на рутинни дела, изискващи търпение и внимание към детайла.При това по начин, който изключва външни дразнители, тъй като поради разсеяност и раздразнение може да допуснем досадни грешки дори в работа, която обичайно ни се удава с лекота. Не започвайте нищо ново, а важните срещи, действия и решения планирайте за утре.

Здраве, хранене и красота
В ден като днешния, когато резултатът от усилията ни е съмнителен, най доброто което можем да направим е да се погрижим за здравето и физическия си комфорт. Така съзнателните ни действия ще се превърнат в инвестиция в бъдещето, а и ще си спестим нервното напрежение в края на деня. Билковите отвари и смеси, приготвени и приети днес, имат изключително благотворно влияние върху организма. Денят е благоприятен за всякакви козметични процедури с еднократен характер.