Осем коли откраднала варненска банда за два месеца

Крими

27-05-2015, 17:59

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военен от Варна краде лимузини в цялата страна

Задържани са трима мъже

Поне осем автомобила е откраднала разбитата преди дни варненска организирана престъпна група. Колите – три с марка "Мерцедес", две аудита, две с марка BMW и един фолксваген са били отнети през май и април тази година, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При извършените обиски на гаражи и частни домове в морската столица са намерени и авточасти, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението. Предстои да  бъде установено дали са обект на кражба всички иззети автомобилни части.

В хода на операцията са задържани трима варненци - 37-годишният И. М., който е осъждан, 40-годишният И. С. и 34-годишният Ц. Т., които са с чисто съдебно минало. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група. На И. М. и И. С. са наложени постоянни мерки за неотклонение "задържне под стража", а на Ц. Т.  - "гаранция" в размер на 2000 лв.

Акцията е реализирана от служители на Отдел "Криминална полиция" към ОДМВР – Варна, районните управления и РС "Военна полиция" – Варна, под прякото ръководство на ГД "Национална полиция" и под надзора на Окръжна прокуратура – Варна и Военна окръжна прокуратура - Сливен.

Работата по документирането на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Военна окръжна прокуратура – Сливен. Установено е, че в групата са участвали и други лица, които предстои да бъдат привлечени като обвиняеми.