29 май: Здравословен скептицизъм

Слънце в Близнаци, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Странни известия, телефонни грешки и доволно количество подвеждащr новини ще ни предложи този ден. Отнесете се скептично към всяка нова информация, за да отсеете лъжливите сведения и изкривените съобщения, а и да се предпазите от лъжци и мошеници. Най вече по време на пътуване и пазаруване. И се въздържайте от окончателни решения по сложни казуси, особено ако имате повече от едно мнение.
 
Не изостряйте ситуацията в личните и деловите взаимоотношения с упорито налагане на собствената си ценностна система.Те и без това са застрашени от неочаквани новини и стечения на обстоятелствата. Оперирането с изкривена информация, интригите и машинациите могат значително да подкопаят доверието на деловите ви партньори. Романтичните взаимоотношения също няма да се радват на обичайния за петък вечер интерес, но тъй като взаимността и разбирателството ще ни се отдават с по-голяма лекота от предходните дни, поне сериозните разногласия и конфликти могат да ни се разминат. Особено ако бъдем внимателни към душевното състояние на другите, щедри на чувства, жестове, комплименти и малки подаръци. Покупките на скъпи вещи обаче, отложете за по-спокоен и безопасен период.

Работа и бизнес
Потърсете съвет от по-авторитетни и знаещи личности, ако ви се налага да се заемете се с дела, изискващи бързо приключване и разрешаване. Стремете се към сътрудничество и се въздържайте от натиск и манипулации. Стабилността и спокойствието са съвсем крехки, а и неочаквани проблеми по вече уточнени казуси и уж приключени дела допълнително ще усложняват деловия климат. Категорично се въздържайте от нови начинания, подписване на договори и прояви на нелоялност.

Здраве, хранене и красота
Удачни и успешни ще бъдат всякакви подмладяващи и разкрасителни процедури, но промяната в имиджа и изборът на нови козметични продукти могат да имат разочароващ ефект. Придържайте се към познати и добре проверени във времето процедури и практики. Същото се отнася и за менюто. Не си правете кулинарни експерименти. Стомаха е уязвим и може да реагира остро на непознати вкусови и трудно смилаеми храни. А и днес е важно не толкова какво ядете, а с кого споделяте трапезата си и доколко хармонична е средата в която се храните.