Варненка попадна в Топ 10 на изявените млади личности

Варна Лайф

29-05-2015, 11:03

Снимка:

организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мая Донева е отличена за проекта "Социална чайна"

Варненката Мая Донева попадна сред десетте най-изявени млади личности на България за 2015 г. Тя бе отличена в категорията "Политически, правни и/или държавни въпроси“ заради работата си по проекта "Социална чайна" и усилията си за спечелването на титлата на Варна "Европейска младежка столица" 2017.
"За мен е голяма чест, че журито е избрало точно мен в оспорваната категория "Политическа, правни и държавни въпроси", защото тази сфера е обикновено запазена за мъже, и то представители на партийни организации. Изключително съм благодарна на всички хора, с които работим за Варна 2017 и Социалната чайна и споделям тази награда с всички млади хора, които правят промяната- в младежката работа, в образованието, в културата и в политиката", заяви призьорката на церемонията по награждаването.
Първите годишни награди "Най-изявените млади личности" (The Outstanding Young Persons – TOYP) на България се връчват от Junior Chamber International (JCI). Десетте отличени бяха избрани измежду над 70 номинирани за титлата.
Всички наградени вече са номинирани за световния формат на проекта на JCI – TOYP. Там те ще бъдат оценявани наред с отличените млади хора от всички страни, в които се провежда проектът и накрая ще бъдат избрани 10-те най-изявени млади личности на света. Официалната церемония по връчването на световните отличия ще се проведе през месец ноември в Каназава, Япония.
"Имам всички основания да вярвам, че сред тях тази година ще има и поне един българин. На път сме да осъществим една мечта на целия екип на JCI България. Благодаря за подкрепата на всички спонсори, партньори и разбира се на цялото жури“, каза президентът на JCI България за 2015 г. Николай Стоянов.