Никола Спасов: Сега се чувствам по-подготвен за финала за Купата

Естествено, че имам притеснения, нормалните неща преди такива решаващи мачове

Наставникът на Черно море Никола Спасов коментира разликата между загубената битка за Купата с Литекс преди 7 години и предстоящия финал от турнира с Левски "Тогава бях по-млад треньор, а сега съм по-опитен и по-уверен в себе си. Докато срещу Литекс тайно се надявах да вземем Купата, сега открито я искам", сподели специалистът.

Попитан дали очаква всичко във финала на турнира за Купата на България да се реши на терена и дали има притеснения от удари под кръста, старши треньорът на Черно море Никола Спасов заяви:

"Естествено, че имам притеснения. Нормалните неща преди такива решаващи мачове. Каквото и да кажа за съдийството ще бъде малко, така че просто нека да бъде еднакъв критерият за двата отбора. Само това ще ги помоля съдиите, да е еднакъв критерият. Искам да стане един оспорван и зрелищен мач, и нека по-добрият победи. Това е моето пожелание за утре."

"В добро настроение заминаваме. Всички хора, на които разчитам са налице и в добро здравословно състояние. Пак казвам, в настроение сме всички. Отиваме готови за мача утре“, коментира още Спасов и продължи:

"Хората, които са в групата преди тренировката са в добро състояние, така че не се оплаквам. Хората, с които разполагам мисля, че ще свършат работа. Взимаме трима вратари, 19 човека заминаваме. Групата ще е от 18 човека, плюс третият вратар Китанов."

"Въпреки, че във финал фаворити няма, определено Левски ще влязат в мача като фаворити. Поне последните мачове ни победиха и е нормално да са фаворити. Един мач е финалът и в крайна сметка шансовете са еднакви. Естествено, че съм наясно с титулярите. Тренирахме в един и същи вариант. Готови сме. Искаме отборът да се раздаде максимално. Това е единственото и най-важно условие", каза още наставникът на варненци и добави:

"Вижте, футболистите, които имам предполагат, че ще играем нормалния наш футбол – агресивно и с желание за победа. Просто гледайте и ще видите как ще играем в крайна сметка."

На въпрос, дали фактът, че напрежението е по-голямо в лагера на Левски, ще е плюс за Черно море, Спасов отговори: „В това отношение мисля, че да. Това, което се изписа по вестниците не е истина. За нас няма да има никакви промени в начина ни на работа и финалът няма да повлияе за бъдещето ни."

 ВИЖТЕ ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА НИКОЛА СПАСОВ, ЗА ФИНАЛА С ЛЕВСКИ: