Нова производствена линия в Девня открива 1000 работни места

Парите

29-05-2015, 15:41

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

10 000 работни места са открити в страната само през последните дни

1000 работни места ще бъдат разкрити в завода "Девня Цимент", в който предстои да заработи нова производствена линия за производство на цимент и клинкер. Инвестицията в модерното съоръжение надхвърля 325 милиона лева, осигурени от собственика на девненския завод - италианската компания Италчемент Груп. Капацитетът на новата линия позволява над 2 млн. тона производство годишно.

Част от произведения цимент ще се използва за стабилизация на магистралите "Марица" и "Струма", съобщи премиерът Бойко Борисов, който бе официален гост на откриването. Той допълни, че до 15 юли трябва да бъде завършена отсечката "Белокопитово – Шумен" от магистрала "Хемус", на която произведеният от девненския завод цимент също ще има приложение.

С откриването на заводите в Бургас и Стара Загора само през последните дни в страната са открити 10 000 работни места, отчете премиерът. Той припомни, че през 2012 г. е направил първата копка на новата линия в "Девня Цимент". "Това ми е любимото – след това да си го откривам", каза Борисов и пожела успех на всички, които ще бъдат наети в новото производство. Министър-председателят благодари на пристанището, което за поредна година ще спонсорира баскетболния отбор Черно море Порт Варна.

Откриването на 1000 работни места по време на криза е доста добър резулат, заяви и посланикът на Италия у нас Марко Контичели, който подчерта, че новата линия превръща девненския завод в един от най-модерните.