Митрополит Йосиф бил двоен агент?

Политика

29-05-2015, 19:40

Снимка:

bg-voice.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йосиф: Искате ли агент на ДС за патриарх?

В духовните среди се чудят чии интереси представлява при съвещанията на клира

Митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф може да е двоен агент. Това признаха пред Фрог нюз православни духовници от българската епархия в Америка. Те са обезпокоени, ако това се окаже вярно.

Причината е, че той има американско гражданство, но в същото време е бил и агент на ДС, както се произнесе преди време Комисията по досиетата. При това положение Йосиф би могъл да стане гражданин на САЩ единствено, ако се е съгласил да работи за техните служби. В противен случай родината на Бил Клинтън и Барак Обама не би го приела за свой поданик.

Преди около три месеца Фрог направи запитване до американското посолство, дали Йосиф е подписал клетвена декларация, че не е агент на чужди служби. Подобен документ се изисква задължително при стартиране на процедура за гражданство. Оттам, обаче получихме мълчалив отговор, което на свой ред потвърждава всички догадки на духовниците.

В момента Йосиф си е дошъл от далечната страна, за да присъства на лятната среща на митрополитите. Заради догадките около агентурното му минало и сегашните обстоятелства, неговите колеги се питат, кои служби ще представлява Йосиф - руските или американските.