30-31 май: Въпроси и отговори

Хороскоп

29-05-2015, 22:58

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 - 31 май: Изкривената реалност

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Слънце в Близнаци, Луна в Скорпион. Астрологична картина за 30-31 май: Най-после можем да получим отговорите на някои важни въпроси възникнали в близкото минало, а и да си поставим нови делови и творчески цели.

През почивните дни, ще протича долния съвпад между Слънцето и Меркурий, който поставя началото на нов мини-цикъл в темите подвластни на управление от небесния вестител. Обичайно, в този момент подсъзнанието ни изтласква на повърхността важни послания, касаещи себереализацията ни в творчески и делови аспект, а Вселената използва своя инструментариум за да ни донесе послания от бъдещето. В този период случайни на пръв поглед събития и обстоятелства ни предоставят възможности за срещи, запознанства и нови идеи. Всички те ще получат развитие и ще придобият стойност и значимост, след около два месеца, по време на горния съвпад на Меркурий със Слънцето, затова сега е важно да им обърнем внимание и да не ги подминаваме с безразличие, дори да идват от случайно попаднала в ръцете ни книга или предаване по телевизията. Най-после можем да получим и отговорите на важни въпроси по неясни и заплетени ситуации, които са объркали представите ни през последните две седмици. Все още ще ни бъде трудно да подменим старите "файлове" с нови, но засега е достатъчно просто да ги приемем като указания, към които в бъдеще ще трябва да се нагодим.
 
И през двата дни Луната в Скорпион ще ни помага, стига да пожелаем, да поддържаме интровертно настроение, подходящо за изследване на скритите причини и механизми движещи битието и дълбоките пластове на подсъзнанието което сега може да ни предложи неочаквани открития и послания. Тъй като Скорпион е и Марсов знак обаче, вероятността чужди провокации рязко да повишат градуса на емоциите е съществена. Постарайте се да се отнасяте по-философски към тях. 
 
Тройния съвпад между Слънцето, Марс и Меркурий, обединява разума и волята и предразполага към динамичен живот, а физическия и интелектуален потенциал който генерира, осигурява идеални условия за бързи решения на съществуващи затруднения. Динамичната му природа обаче, може да се окаже трудна за овладяване, особено под настоящото влияние на Нептун и да създаде предпоставки за инциденти, травми и катастрофи. Постигането на съгласие с близки, роднини и колеги също може да се окаже невъзможна мисия, особено ако зациклим в по-мрачните пространства на Скорпиона изпълнени обида, гняв и разочарования от миналото. Не разчитайте на надеждност и конкретика във взаимоотношенията, а ако някой се нуждае от внимание и поддръжка, не го лишавайте от тях, но и не позволявайте да бъдете използвани и не забравяйте за своите интереси.
 
Здраве, Хранене и Красота
Периодът ще бъде динамичен както във физически, така и в психически аспект и би било добре, ако си намерите достойно и достатъчно енергично занимание, в което да изразходвате енергията си. Това ще ви предпази от сложни за разрешаване психологични дилеми, които могат да станат причина за агресия или депресия, главоболие и смущения в съня. Желателно да насочите усилията си към общо балансиране на организма. Можете да си помогнете с арома-терапия и водни процедури с успокояващо и релаксиращо действие. Мощен ефект ще имат всякакви пречистващи процедури и практики, както и козметични процедури с интензивно действие. Подходящо е също провеждането на лечебно гладуване, за да подпомогнете интензивните процеси на пречистване и подмладяване, които протичат в организма сега. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове.