Болни от рак се "лекуват" с чесън, белина и керосин

Животът

01-06-2015, 08:35

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дори и някои от рецептите да оказват общо благотворно влияние върху организма, ракът настъпва

Заради липсата на ефективна профилактика и бърз алгоритъм за диагностика страдащи от много лечими видове рак се самолекуват по рецепти от интернет и буквално загиват. Това обясниха специалисти по време на XIV национална среща с медиите на фондация МОСТ в курорта Албена на тема "Лечение леге артис в условията на здравна реформа".

"Когато един пациент не получи навреме нужната терапия, защото апаратурата не работи, няма пари за лекарства или го прехвърлят от лекар на лекар, той стига до шарлатаните, харчи пари и пробва всякакви илачи "от джоба на баба" - от екстракти от котешка стъпка или чесън до белина. Дори и някои от тях да оказват общо благотворно влияние върху организма, ракът настъпва. Губят пациентите, лекарите и морала на обществото", предупреди доц. Маргарита Апостолова от Института по молекулярна биология при БАН.

Съвети от Google и комшии за лечение с чесън, зехтин и керосин докарват до жесток разпад и смърт болни от агресивния рак на устната кухина, би тревога и доц. Павел Станимиров от МБАЛ "Св. Анна"-София. Туморите програсират само за 4-6 месеца, особено ако болният е пушач и пияч. Те са лечими само в ранен стадий, но тъй като приличат на афти, пациентите не бързат да търсят медицинска помощ. А и трудно я намират, тъй като няма доболнична помощ за лицево-челюстна хирургия, операции правят специалисти по уши-нос-гърло и дори коремни хирурзи, а пътят от джипито до точния специалист отнема месеци.

Като резултат за 2 г. 16 българи са останали без лица заради огромни кожни тумори. Те косят най-често възрастни полски работници, изложени години наред на слънчева радиация. Явяват се като възелчета на носа и докато са малки, са лечими. Но заради ниската здравна култура и дългото лутане по етажите на здравната система част от пациентите накрая оживяват, но са обезобразени - без очи, носове и устни.