Пълнолуние в Стрелец- Широка панорама

Хороскоп

01-06-2015, 19:59

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

1-7 юни: Позитивен обрат

Слънце в Близнаци, Луна в Стрелец. Пълнолуние по залез, в 19,18ч.

Всички ние вървим по пътя на своята еволюция, водени от представи, желания и очаквания, но има моменти, когато е необходимо да поспрем за кратко за да разгледаме бъдещите перспективи. Или просто живота ни поставя в ситуации, поднасящи ни усещането че се намираме на върха на планина или на покрива на небостъргач и хоризонтите ни са далеч по-широки и всеобхватни. Луната в Стрелец, особено и най-вече когато се намира във фаза на Пълнолуние, ни осигурява именно такава възможност - да разширим съществуващите или да открием нови хоризонти, да се издигнем нависоко и да погледнем надалече, за да обхванем с поглед широката панорама и да добием представа за цялостната картина на живота.
 
Вероятно имате усещането, че сте зациклили в детайлите и подробностите на живота. Слънцето сега се движи в Близнаци, а и Меркурий ретроградно ревизира всички близнашки теми и ситуации, принуждавайки ни да се вглеждаме в подробностите от миналото и да вършим по няколко неща едновременно, без да ни предоставят усещане за цялостност и завършеност. Пълнолунието в Стрелец обаче, ще ни накара да жадуваме за нови опитности, за нещо необикновено и макар и по разтърсващ начин ще ни предостави визия за цялостната картина на нашето бъдеще. И ще ни напомни, че животът е приключение и ако желаем да участваме в него, трябва да станем от дивана и да прекрачим през прага навън.
 
Не се изненадвайте ако се окаже че перспективите за бъдещето изискват реанимация на някои проекти и намерения от миналото. А също и ако откриете, че се налага да изградите нови подходи в начина по който учите и работите с информацията и усвоените умения. Както всяко пълнолуние, така и това, ще даде максимална изява на всички съществуващи тенденции. Ще ни предложи например да погледнем с други очи на посланията на ретроградния Меркурий и да се запознаем с тяхната същност, а именно да спрем и да преразгледаме идеите и представите си, да се върнем крачка назад, за да осъзнаем причините за успехите и провалите си, да видим грешки, които трябва да отстраним, ако искаме да продължим напред. И ако предишните стъпки са довели до проблеми, сега ще имаме възможност да открием решение за тях. Ако са настъпили нови условия, да се запознаем с тях и да потърсим нов подход.
 
Ще ни се наложи също да оценим трезво ситуацията в която се намираме и да бъдем готови да се откажем от едно, да се примирим с друго ви името на по-мащабни и стратегически цели. Стелиумът в Близнаци образуван от Слънцето, Марс и Меркурий генерира концентрация на интелектуална енергия, решителност инициативност и висока конкурентно-способност. Ако не овладеем обаче, близнашкия порив да се занимаваме с няколко неща едновременно и да разсейваме вниманието си върху няколко теми, пълнолунието в Стрелец може да предизвика истински хаос в живота ни и да генерира огромен преразход на емоционална и физическа енергия, което може да ни доведе до пълно изтощение, без съществен резултат от усилията.
 
Сериозни заявки за процесите, които ще се разгърнат в дните на настоящото Пълнолуние в Стрелец дава и Нептун, който видимо обърква представите ии за реалността, но и ни напомня че имаме идеали и мечти за бъдещето. Изконен е човешкия стремеж към любов и единение, а  ние винаги търсим безусловна любов, но сме предпазливи и рядко си позволяваме да бъдем всеотдайни и доверчиви, тъй като много страхове и подтиснати разочарования. Пълнолунието в Стрелец може да ги накара да изплуват на повърхността, за видим още веднъж как работят старите модели и да се опитаме да ги надскочим, за да достигнем до нови нива във взаимоотношенията. Дискусиите и споровете пък върху теми касаещи философските и религиозните ни убеждения и идеали ще изискват от нас да проявим по-широки възгледи и да приемем чуждите различия. А може и да се окаже, че думите и действията ни влизат в противоречие с философската или религиозната ни система. Така спорните ситуации биха могли да ни помогнат да осъзнаем заблудите си и да разберем какво ни пречи за да бъдем цялостни. Може би няма да е излишно ако попаднете в спорна ситуация или имате разногласия с някого, да внимавате какво говорите и как се държите за да не попаднете в неловка ситуация. Най-важното е да не се подавате на емоции и да проявите доколкото може по широка, философска гледна точка към живота.
 
Пожелавам ви богати впечатления и ценни прозрения!