Намериха труп на клошар на строеж

Крими

02-06-2015, 12:33

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Открил го друг бездомник

Труп на клошар е открит в мазите на строеж на ул. "Петко Стайнов" 7 снощи около 20 часа, научи varnautre.bg. Обектът се намира точно срещу Социално-учебния професионален център (СУПЦ) "Анастасия д-р Железкова". Става въпрос за мъж на видима възраст около 50 години.

Тялото е било забелязано от бездомник, който също е ползвал обекта за подслон. Той е избягал от мястото, като е съобщил за видяното на друг клошар, а той в последствие е подал сигнал в полицията.

На мястото е изпратен полицейски екип, който е търсил трупа в продължение на час. В търсенето са се включили и две момчета от СУПЦ с фенери, които всъщност са открили тялото на бездомника. Няма данни от насилствена смърт.

По непотвърдена все още информация, от известно време мъжът, който е бил познат като Калин - Орела, е бил болен, като през последните седмици състоянието му се е влошило. При първоначалния оглед от медицински специалисти е установено, че има гангрени по краката. Тялото е било силно подпухнало, което кара медиците да смятат, че смъртта е настъпила поне ден по-рано. 

Изваждането на мъртвия мъж се е забавило, тъй като от Гражданска защита първоначално са отказали да го изнесат навън, заради щъкащи по него дрешни въшки и бълхи. Експертите заявили, че ще сигнализират Регионалната здравна инспекция, за да предприемат мерки за обезпаразитяване на помещението. В крайна сметка тялото е изнесено два часа по-късно, след което е откарано от трупна линейка.