Мащабен ремонт ще претърпи Зала "Владислав"

Спорт

02-06-2015, 21:52

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват обновената зала "Конгресна" на 19 юни

Спортният Министър Красен Кралев уточни, че в началото на август ще се обявят обществените поръчки за ремонта

Зала "Владислав", която е част от спортен комплекс "Черно море",  ще претърпи мащабен ремонт. Това стана ясно днес при посещението на министъра на физическото възпитание и спорта Красен Кралев, който дойде на място да се запознае с плачевното състояние на спортния комплекс. Реконструкцията ще се случи след като от ССК "Черно море" са кандидатствали за отпускане на средства. Предстои министерството да реши кои от всички проекти за ремонт на спортната инфраструктура в страната ще получат финансиране.

"Зала "Владислав" е важен обект, защото там тренират много футболни отбори, играе се тенис, хандбал. В момента обаче, съоръжението е трудно използваемо през зимата, макар че е предназначено за ползване точно в този период. Има течове, съблекалните се нуждаят от ремонт. От построяването на залата през 1984 г. не са извършвани почти никакви ремонтни дейности. Само в баскетболния комплекс има направени някакви подобрения“, коментира министър Кралев.

Той разкри и какво ще обхваща ремонта. "Първо ще оправим покрива, а съблекалните ще придобият нормален вид. След това ще бъде сложена нова система за осветление, защото сегашното е неефективно. Също така ще решим проблема и с отоплението в залата, който е и най-важния. Има подобни решения с газови печки, които се спускат от тавана. Така е решен проблема с отоплението на залите в Плевен и Добрич. Специалисти ме увериха, че тази система е много ефективна“, каза още Кралев.

Министърът на спорта уточни, че в началото на август ще се обявят обществените поръчки за ремонта на зала "Владислав" и след това ще стартират и самите дейности.