Чанович преподписа с Черно море за още една година

Все още няма яснота за бъдещето на Илия Николов

Вратарят Александър Чанович преподписа с Черно море днес. Сръбсният страж парафира с "моряците" за още една година, след което си тръгна за Белград, където ще се отдаде на заслужена 12-дневна почивка.

Сърбинът разкри, че още преди два месеца е водил разговори с треньорите и ръководството. 32-годишният страж е бил уведомен, че има вариант и да се раздели с клуба, тъй като Георги Китанов се възстанови от контузията си и, според клубната политика, на младока ще бъде даден по-голям шанс да си върне мястото под рамката.

Заради спечелването на турнира за Купата на България и предстоящото участие в европейските клубни турнири, шефовете са преценили, че е добре да има сериозна конкуренция между добри вратари за титулярното място и са му предложили да преподпише. Илия Николов също се очаква да остане на "Тича".

"Ще се боря и раздавам максимално в тренировките и евентуално в мачовете, за да си извоювам титулярното място. Това е нормално за всеки футболист. Ако бъде преценено обаче, че Китанов разполага с по-добри качества, няма нищо по-нормално от това да се съобразя с решението и да продължавам да се боря. Все пак ние сме професионалисти и трябва да се влагаме максимално в работата си. Много се надявам и Илия Николов да бъде в клуба, тъй като с него и с Китанов изградихме едно много добро приятелство. Всъщност такова имам с всички в отбора. Още от първия ден, в който пристигнах във Варна, всеки треньор, помощник, съотборник, ръководител или привърженик се отнася с мен така, все едно съм от дълги години в Черно море. Изградихме много добър колектив. Ръководството пък е изключително коректно и това, което е обещало, го е изпълнило. На нас ни остава да мислим единствено за работата си", заяви Чанович.

Той призна, че е имал и други варианти за бъдещето си, но в Черно море се чувства изключително добре и не се е поколебал нито за миг, когато е получил предложението.

Вратарят е категоричен, че Черно море ще гони силно представяне в европейските клубни турнири. "Много зависи и от жребия, тъй като сред потенциалните ни съперници има и отбори от ранга на Уест Хям. Дори срещу тях обаче имаме своите шансове и няма да се предадем. В днешния европейски футбол няма фаворити. Всеки може да победи всеки. Ще изпълняваме указанията на треньора Никола Спасов и ще търсим победа във всеки мач", заяви сръбският страж.
Накрая той сподели и впечатленията си от морската столица на България. "Не знам дали има някой нормален човек, който да каже, че Варна не му харесва. Изключително спокоен и приятен град. Аз съм от Белград, където трафикът е много голям. А тук е спокойно и има страхотни условия както за работа, така и за почивка", завърши Чанович.