Кораб "се запали" на пристанището

Новините

05-06-2015, 16:14

Снимка:

Пресслужба на ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отработиха и операция по спасяване на хора

Кораб "се запали" на варненското пристанище в часовете преди обяд. Това бе част от сценария за финала на тактическото учение на военноморската база "Черно море – 2015". Освен, че гасиха пожар на авариал кораб, военнослужещите и корабите от състава на бойния ни флот, както и няколко институции, отработиха и операция по масово спасяване на бедстващи хора на море.

В задачите, които са заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли военноморско учение с международно участие "Бриз 2015", се включиха общо 22 бойни и спомагателни кораба и приблизително 1200 военнослужещи и цивилни служители.

По време на учението са изпълнени и артилерийски стрелби по морска цел, стрелба по въздушна цел с преносими зенитно-ракетни комплекси, разузнаване и унищожаване на мини и минни заграждения, провеждане на бординг операция на кораб – нарушител.

Другите важни отработени бойни задачи са оказване на помощ на аварирал кораб от аварийно-спасителен отряд, операция по ескортиране на транспорт, пренасящ особено ценни товари и отразяване атаките на въздушен и надводен противник и водолазен оглед на назначени райони.