6-7 юни: Ценни указания и дългоочаквани възможности

Накратко, до колкото е възможно за тях, тъй като правилната им оценка и ефективното им използване ще зададе фона на предстоящите месеци.

През почивните дни противоречивите тенденции актуални през цялата седмица ще протичат на  фона на емоционалния климат, който ще проектира Луната във Водолей. 

За противоречивите тенденции: Интелектуална експанзия при ретрограден Меркурий. Активното сединение между Слънцето и Марс в знака на комуникациите - Близнаци, генерира мощна интелектуална енергия и потенциал от който ще съумеят да се възползват представителите на интелектуалните професии -учени,писатели, журналисти, преподаватели и изследователи. Сега те ще имат и подкрепата на Юпитер в Лъв и Уран в Овен, с помощта на която могат да осъществят пробив във собственото си интелектуално и творческо развитие, достигайки до гениални прозрения и мащабни обобщения, да оформят теории и интелектуални парадигми, излизащи извън досегашните граници и познатите научни концепции и представи за света като цяло. Тенденцията е трайна и ще се разгръща почти до края на юни, но именно импулсът зададен сега от Слънцето и Марс ще придаде възможност и мотив за изпълването на абстрактните концепции с реално съдържание. Към тях се присъединява и Меркурий, като по този начин трите планети образуващи стелиум в Близнаци се превръщат в интелектуална инжекция за мощната приливна вълна образувана от обединените енергии на Юпитер и Уран и заедно предоставят рядко срещана възможност за появата и реализацията на прогресивни, революционни по своята същност идеи и стъпки в развитието както на човечеството като цяло, така и на всеки от нас поотделно.
 
Ако ви е трудно да стоите на едно място, изпитвате необяснимо безпокойство и вълнение и предвкусвате появата на нещо ново, или желаете да се посветите с цялото си сърце и отдаденост на интелектуалните си интереси и авантюристичните си импулси, то най-вероятно приливната вълна вече ви е увлякла в течението си. Тогава не се колебайте и смело се гмурнете в нея, защото тя вероятно ще ви отведе на места, които излизат извън рамките на досегашните ви представи. Но и не забравяйте че Меркурий все още е ретрограден и ни напомня, че без да сме завършили старите си проекти не можем да се движим напред, че трябва да анализираме грешките си от миналото, за да не влечем техните последствия и повторения в бъдещето, а и много е вероятно реабилитиането на някои поизоставени и недовършени идеи и проекти от миналото да се превърнат в интелектуален пробив към бъдещето.

За Луната във Водолей: Във Водолей се срещаме с приятелите и обществата, с които ни свързват общи интелектуални и професионални интереси, тук откриваме копнежа към идеала за едно по-съвършено бъдеще, който от своя страна генерира новаторски идеи и нестандартни решения. Характерните за този знак прояви на емоционална дистанцираност и непривързаност във взаимоотношенията, вероятно няма да зарадват привържениците на страстни и романтични преживявания, но пък ни дават възможност да установим степента на интелектуална съвместимост и да открием онези общи цели, идеали и интереси, които поддържат живота на връзките, дори когато страстта отдавна е отшумяла.

И така, ако сте творец, учен, писател, изследовател или преподавател, посветете този уикенд на творческа интелектуална работа, срещи с приятели и съмишленици и свободен обмен, който да ви дава възможност за безпрепятствен достъп до всички информационни полета и средства за комуникация във и със Вселената. Освободете съзнанието си и позволете идеите и информацията да текат свободно в него. И си записвайте, тай като едва ли ще успеете да запомнтите или да реализирате на момента всички блестящи идеи и хрумвания.

Ако се нуждаете от помощ и поддръжка от страна на влиятелни личности за да реализирате интелектуалните си идеи и професионалните си амбиции, или да повишите социалния и финансовия си стандарт, потърсете ги сега. Ще можете да разчитате на удачни срещи и благоприятни обстоятелства и най-вече на благоразположението на по-знаещите, можещите и успелите от вас. Постарайте се да направите добро впечатление, да се впишете в общата среда и да съгласувате личните си интереси с колективните цели, но най- вече се вслушайте съветите и предложенията на тези, които могат да ви бъдат покровители и учители. Те вероятно няма да съвпадат напълно с вашите представи, но пък за сметка на това ще ви дадат много по перспективни и удачни възможности, независимо дали ги оценявате като такива сега.

Ако сте увлечени и посветени на романтичните си копнежи и увлечения, бъдете щедри към любимите си хора. Зарадвайте ги с малки подаръци, не пестете комплименти и закачки, посетете заедно светско събитие, радвайте се на живота. Венера вече напусна Рак и пристъпи в царствените палати на Лъва, поради което домашната любов и задушевните разговори ще трябва да отстъпят място на ярките чувства и гръмките признания, а любовта ще доказва себе си не чрез способност да се грижи за другия, а чрез готовност да му доставя радост, удоволствие и естетическа наслада. Венера в Лъв е светска, пряма, открита и не обича усложнения, а забавления и сцена, на която я очакват заслужени аплодисменти. Дали ни харесва такава или не, тя ще бъде в Лъв през цялото лято и така, застанала почти в балетна поза, небесната красавица от този уикенд започва нов спектакъл на любовта, в който ако не друго, ни обещава много радост, закачки, ярки чувства и вълнения. Началото на спектакъла ще започне с лека ретроспекция на миналото осигурена от тригона на ретроградния Сатурн. По тънките струни на тяхната песен, ще протичат указания за постигане на стабилни, здравословни и дългосрочни взаимоотношения-някъде с допълнително натоварване, другаде с взискателен отчет, а на трето място с възможност за поправяне на грешките от миналото. 
 
На всички пожелавам успешен и много ползотворен уикенд! Разполагаме с идеални предпоставки да отстраним грешките от миналото и да се погрижим за бъдещето!