Game of Thrones пристига на голям екран във Варна

Варна Лайф

06-06-2015, 16:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Морската столица е 9-та спирка от националното турне на сериала

2000 фенове на Game of Thrones ще могат да гледат напълно безплатно 9-тия епизод от сагата "Танцът на драконите" на голям екран в Летния театър във Варна. Датата е 8 юни, а прожекцията започва в 21 часа. Морската столица е 9-та спирка от националното турне на сериала, което включва 10 града, 10 седмици, 10 епизода. Жителите на морската столица ще гледат продукцията на 6-метров екран с HD качество.

Началото на Game of Thrones турнето беше дадено с нощна кинопремиера в 4 часа на 13 април в София, а досега бяха зарадвани феновете в София, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Пловдив, където специален гост беше актьорът, част от каста в сериала - Захари Бахаров. Подобна кинопремиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България. Феновете ще могат да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин.

Настоящият Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011-та година, Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук. Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за огън и лед", пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят. Прожекциите по време на турнето са със свободен вход до изчерпване на местата.

Захари Бахаров поздравява фенове в Пловдив.