300 балона в небето за звездния бал на сираци във Варна

Животът

07-06-2015, 18:00

Снимка:

НССБ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В Звездния бал ще вземат участие 24 момичета и момчета от социални институции от Варна, Добрич, Шумен и Силистра

Звезден бал за абитуриенти в неравностойно социално положение ще се проведе на 8 юни - утре от 19:00 ч. в хотел "Аква" във Варна. Събитието се организира от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на д-р Даниела Петрова, която е почетен член на Сдружението. 

В "Звездния бал" ще вземат участие 24 момичета и момчета от социални институции от Варна, Добрич, Шумен и Силистра, както и от семейна среда с остри социални индикации в семейството. В 19:00ч. зрелостниците ще пуснат 300 балона с хелии пред хотела и с това ще поискат от държавата да помисли и да направи законодателни промени за бъдещето на младите, напускащи институция.

Въпросът е къде отиват отгледаните в социалните домове момичета и момчета след завършването си на средно образование. В момента не съществува единна национална политика по този въпрос. Някои общини в страната сами според възможностите си подпомагат по-нататъшно развитие на младите, но това не е достатъчно.

В организираният "Звезден бал" с музикални поздравления ще се представят певицата Деси Добрева и участниците от риалити формати в България, Славена Родинова, Евелина Кайрякова и др. Събитието ще бъде уважено от официални гости, представители на Община Варна и др.