Новите шефове на полицията наказани преди да дойдат във Варна

Животът

09-06-2015, 09:23

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Пашов и Панчев са замесени в скандал с полицейско насилие от преди повече от година?

Новоназначеният шеф на "Охранителна полиция" във Варна е трябвало да освободи поста си още преди година заради сериозно нарушение, а шефът му - да бъде порицан, информират колегите от Нова телевизия.

По документи настоящият началник на "Охранителна полиция" Никола Панчев е бил наказан с уволнение след скандал в столичното Първо РПУ. През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху един от полицаите Кристиян Стоянов и му скъсала униформата. Това станало в опит да защити приятеля си.

Запис от охранителна камера в полицейското управление, излъчен в "Господари на ефира", обаче доказа, че "потърпевшият" пазител на реда сам е скъсал пагона си.

Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му Даниел Пашов, който в момента е начело на варненската полиция. След скандалния случай от преди повече от година Пашов е получил дисциплинарно наказание "порицание".

Ръководството на полицията в морската ни столица беше сменено в средата на април.

Миналата седмица, вътрешният министър Румяна Бъчварова похвали Панчев и Пашов за работата им във Варна. Тя увери, че за краткото време, откакто двамата заемат новите си длъжности, в системата на областната полиция са настъпили сериозни подобрения.