Хвърчила и роботи за Деня на бащата във Военноморския музей

Варна Лайф

09-06-2015, 17:36

Снимка:

Военноморски музей/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Интерактивни изненади и ателиета очакват участниците в празника

Рисуване върху плат, игра с роботи и построяване на хвърчило са част от изненадите, които очакват посетителите на Военноморския музей тази събота, когато ще се проведе празник "Ден на бащата". Проявата е посветена на специалната връзка между детето и бащата.

Подготвени са и разнообразни интерактивни изненади, които не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. Интригуващият морски свят ще очаква малки и големи с уроци по корабоплаване, от които ще научат с какви уреди и познания навигаторът управлява кораба и следва курса в открито море.

А в училището по моделиране ще разберат лесно ли се създава модел на кораб.  Гостите ще могат да разгледат постоянната експозиция на музея, както и да посетят лятна читалня, където могат да открият увлекателни четива и истории за родните забележителности и необятния свят на океаните.

"Денят на бащата" е традиционен празник за Националния военноисторически музей в София, а Военноморският музей се включва за първи път в инициативата, която е със свободен вход.