60% от родителите не са наясно със заплахите в нета

Животът

10-06-2015, 13:16

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над 100 родители са се включили в интерактивните обучения

Близо 60% от възрастните признават, че не са запознати с всички опасности, които дебнат децата им онлайн. Като най-голяма заплаха родителите определят насилието в интернет пространството. Това показват данните от проучване, проведено в рамките на инициативата "Безопасен интернет", която се реализира от варенско сдружение с подкрепата на общинската дирекция "Превенции". 

Над 100 родители са се включили в интерактивните обучения, целящи повиашване на родителския контрол, отчитат още от сдружението. Голяма част от възрастните признават, че нямат информация за най-актуалните социални мрежи и видео-чатове, които са особено популярни сред младежите.

"По време на лекцията научих за много от опасностите, които застрашават децата. За някои от сайтовете, които са модерни сред малолетните дори не бях чувала. Изненадах се от нещата , които децата споделят като снимки и информация в интернет", споделя майка от Варна.

"Смятам, че има необходимост от целогодишна кампания, тъй като интернет се развива с часове и заплахите за децата и не само стават все повече и все по-опасни. Ние родителите не знаем за много от нещата, които децата правят в интернет", допълва друга.