Отводняват изкопа, който е на път да срути блок на ул. "Д-р Железкова"

Мисия Варна

12-06-2015, 13:35

Снимка:

bTV

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненски семейства в паника заради пропадащ блок

Общинските експерти ще проверят наличната документация и при установен проблем ще сигнализират колегите си от РДНСК – Варна

Започнало е отводняване и укрепване на изкопа, който се свлече до основите на блок на ул. "Д-р Железкова" 2. Втори оглед на строителен обект направиха тази сутрин шефът на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" към община Варна Николай Няголов и началник-отдел "Строителен контрол" Иван Луканов.

"След сигнал, подаден в район "Приморски" вчера следобед за срутена земна маса в изкоп на новостроящ се обект, веднага бе извършена проверка от представители на районната администрация. На място бяха и експерти от Строителен контрол". Направено бе предписание в заповедната книга на строежа за отводняване на изкопа и укрепване на ската. Днес дейностите по отводняване и изграждане на фундамент и триметрова бетонна стена продължават", обясни Николай Няголов.

Той допълни, че за строежа има избрана надзорна фирма, а обектът е втора категория и е на разпореждане и контрол от РДНСК. Въпреки това общинските експерти ще проверят наличната документация и при установен проблем ще сигнализират колегите си от РДНСК – Варна.