Упрекнаха министърка, не уважила водещ туроператор

Туризъм

12-06-2015, 15:49

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От бранша искат по-голям бюджет за реклама

Представители на курорти по Северното Черноморие упрекнаха министъра на туризма Николина Ангелкова за това, че не е присъствала на откриването на обновено ваканционно селище. Причината е, че на събитието са гостували ръководителите на най-големия туроператор в света "Томас Кук", който държи монопола за английските и германските туристи, а неотдавна обяви, че няма да изпраща самолети до Варна за целия сезон. Отказът дойде след като министър Ангелкова спря рекламен договор с телевизия Би Би Си на стойност 1,5 млн. евро.

Това е много важен туроператор и дори неформален разговор ще е от полза, коментираха от бранша. От курорта "Албена" отбелязаха, че визитата на директорите на "Томас Кук" е три дни и министърката е можело да предвиди среща в програмата си.

От своя страна Ангелова заяви, че по време на откриването на селището е била ангажирана с инициативата "Чудесата на България". Затова и е помолила да се промени датата на събитието. "Не мога да бъда на две места, за това имам заместници", допълни Ангелкова, като подчерта, че е имала срещи с представители на туроператора.

По-голям бюджет за Министерството на туризма и съответно за реклама поискаха от курортните комплекси. Имаме хотели, които са сред 100-те най-добри в света, а не се рекламират, възмутиха се браншовици. Те отбелязаха, че трябва да се уточни и какъв тиризум ще се развива приоритетно – фамилен, на младите или друг тип.
Изпълнителният директор на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД Елена Косева и шефът на "Златни пясъци" АД Ивайло Чеварганов (вдясно на снимката на преден план).